Werk en Integratie

Niets is zo mooi om iemand te kunnen helpen om (weer) aan de slag te gaan in een baan. Je ziet iemand weer opleven en de ogen stralen zelfvertrouwen uit. Het is gewoon belangrijk om gewaardeerd èn betaald te worden voor wat je doet in je werk. Een baan waarin je jouw kennis en ervaring kunt toepassen en ook nieuwe dingen kunt leren, voelt als een goed passend jasje. Zo’n jas trek je met plezier aan toch?

Via St ReconnAct ben ik betrokken bij diverse maatjesprojecten. Met een projectteam proberen we vrouwen en mannen uit allerlei achtergronden, leeftijden en culturen (weer) naar een nieuwe perspectief in betaald werk te begeleiden. Samen met en mede dankzij tientallen vrijwilligers (Jobmaatjes) is het gelukt jaarlijks een goede uitstroom naar werk te realiseren: tussen 55% en 68% ! Als zelfstandig ondernemer èn als vrijwilliger (‘Marians HulpHub’) zet ik daarnaast mijn ervaring en netwerk in om nieuwkomers in Nederland naar relevante werkervaring en banen te begeleiden. Met nieuwkomers bedoel ik statushouders met verblijfsvergunning.

Er zijn vele mensen die heel graag via een betaalde baan willen bijdragen en meewerken aan de toekomst. En die wat ondersteuning kunnen gebruiken vanwege een minder bekend zijn met de mogelijkheden, de gebruiken en routes naar werk. Of die door hun uiterlijk of taalaccent of lange tijd eruit zijn geweest, gewoon een introductie of maatje nodig hebben om ‘ergens binnen te komen’.
Laten we elkaar wat meer ruimte en tijd geven en gunnen. Zodat mensen met talenten die niet direct herkend worden of competenties en capaciteiten die een tijd niet meer gebruikt zijn, weer een echte kans krijgen. Kans op een leerwerkplek, op een leuke dagbesteding, op een uitdagende werkstage, op die betaalde klus die deuren opent of op die betaalde baan (eindelijk) en ja ook op nieuwe contacten, op verrassende ontmoetingen en op het gevoel dat ook jij ertoe doet en nodig bent.

[ Media over ]

Scroll naar boven