Ondernemerschap

Anderen helpen om hun talenten effectief te kunnen inzetten en prestaties van mens en bedrijf te verbeteren, daar word ik blij van. Binnen dit thema ben ik op verschillende manieren bezig. Ik help ondernemers om hun strategie en visie in concrete resultaten en werkprocessen te borgen (bijv. zorgondernemingen). Ondernemen betekent ook samenwerken. In cocreatie met elkaar kun je immers nog betere projectresultaten leveren dan alleen. Voorbeelden daarvan zijn te vinden in de StartersHUB en de Spiegelservice.

Samen met Joyce Hardeman heb ik in 2019 de StartersHUB.nl opgericht. In de StartersHUB bereiden mensen die de stap van werknemer naar ondernemer willen maken zich voor op hun ondernemerschap. Wij ondersteunen hen met diverse activiteiten en tools en schakelen daarbij een uitgebreid netwerk van ondernemers in. Begin 2013 heb ik zelf -na ruim 20 jaar loondienst- de stap van werknemer naar ondernemer gemaakt. Waarom? Nou, gewoon omdat ik niet wilde afwachten en ik als zzp’er gelijk met klussen aan de slag kon. Veel dingen heb ik kunnen leren van zien, horen en doen. Fouten maken is niet erg. Ondernemen kun je leren. [ meer: STARTERSHUB.NL ]

Eerlijk: het is niet altijd gemakkelijk om voor jezelf te beginnen. Het lijkt wel alsof je eérst allerlei zaken moet regelen. Soms is het alsof je een toelatingsexamen moet doen: waarom wil jíj voor jezelf beginnen? Je moet een beetje uit je comfortzone komen. Want voor jezelf beginnen, een eigen bedrijf starten is spannend. Maar ook leuk, want je gaat geld verdienen met die taken en talenten waar je goed in bent. Je bent werkgever en werknemer in een persoon. Soms doe je dingen die je nog nooit eerder gedaan hebt: pitchen over je bedrijf, een offerte opstellen, op social media je bedrijfspagina vullen. Het lijkt niet alleen inspirerend en leerzaam, maar is dat ook om nieuwe dingen te doen, om uit je comfortzone te komen, om verder te groeien!

Misschien ben je met jouw bedrijf of organisatie al stappen verder gegroeid. Zou je graag een keer willen sparren over de gevolgen van je plan voor de toekomst van je bedrijf en eventuele medewerkers? Of omdat je nieuwsgierig bent naar jouw persoonlijke limiet en groeikansen? Dan is een uitgebreid consult altijd mogelijk bij CONNOTTE. [ Media over]

SPIEGELSESSIE

Een ‘spiegelsessie’ helpt je om jouw (beleids)voornemens bij een innovatie of re-organisatie éérst te laten toetsen en te spiegelen op ongewenste effecten en knelpunten en verborgen aannames voordat je jouw plannen gaat presenteren in je team of onderneming.

Wil je flink uitbreiden, je bedrijf of afdeling re-organiseren of wellicht het roer omgooien dan is een spiegelsessie van onze [ SPIEGELSERVICE ] een aanrader. De Spiegelservice is een unieke dienst van CONNOTTE met WIJZER en WELPART CCM. Een team van onafhankelijke deskundigen uit verschillende disciplines zal in éen gezamenlijke spiegelsessie met jou en in strikt vertrouwen alle ins en outs met jou doorspreken en jou bevragen.

Scroll naar boven