Sociaal domein

Naast werk en ondernemerschap is het sociaal domein mijn derde thema dat daarbij aansluit vanwege de raakvlakken en de groei en ontwikkeling van mensen. Belangrijk in ieders leven: je goed en veilig voelen (gezondheid, geluk, erkenning); kunnen doen waarvan je blij wordt (werk, vrijetijd) èn mogen groeien als mens (impact, meedoen/participatie). Daar waar iemand of een groep de kans niet krijgt of niet weet hoe die te grijpen, wil ik helpen en aan concrete verandering bijdragen.

Zo help ik zorgondernemers bij het realiseren van dagbesteding of beschermd werk voor hun cliënten en bij het behouden van een veilige omgeving en kwaliteitssysteem. Bedrijven en organisaties adviseer en ondersteun ik bij het bijdragen aan een goede balans voor hun medewerkers. Een goede balans tussen werk/opleiding en vrije tijd naast vrijwilligerswerk en of zorg voor anderen. Focus niet louter op hindernissen maar op mogelijkheden en kansen èn ja ook op ambities bij je medewerkers, je vrijwilligers, je cliënten en klanten.

Ruim 20 jaar heb ik o.a. bij NOC*NSF en NS Reizigers in allerlei projecten en functies, mensen weten te stimuleren tot een grotere betrokkenheid en daarmee vaak tot het verbeteren van de kwaliteit van prestaties van het bedrijf. Omdat groepen consumenten, die dat eerder niet deden, actief gingen sporten of vrijwilligerswerk gingen doen. Of omdat machinisten en conducteurs zèlf aan hun collega’s de betekenis en uitstraling van ‘service’ gingen duiden, zonder te belerend te zijn. Als projectleider en procesmanager zag ik mensen opbloeien en groeien in hun rol doordat ze de faciliteiten, de tijd en het vertrouwen kregen en voelden. Iets wat ik toen èn nu belangrijk vind om een veranderproces te realiseren.

[ Media over ]

Scroll naar boven